De Vrije Werker is de naam van de praktijk voor opleiden en begeleiden die ik, Gyan Akveld, in 2016 ben gestart.

Na 35 jaar bij diverse organisaties gewerkt te hebben, ben ik in dat jaar als zelfstandige verder gegaan. De naam ‘De Vrije Werker’ verwijst naar de ongebonden en zelfstandige positie van waaruit ik mijn werk doe. De foto op de home-pagina van de vogels in vrije vlucht illustreert dat (met dank aan Arno Kerkdijk). 


Ik heb me die jaren bezig gehouden met het leren en ontwikkelen van professionals, teams en organisaties, met name in het onderwijs. Deze expertise bied ik nu aan als opleidingskundige in het bijzonder als begeleider van de persoonlijke en professionele ontwikkeling van docenten en andere professionals. In verschillende fasen van de loopbaan spelen verschillende vragen, meer functioneel of meer persoonlijk. Ik begeleid mensen in het gehele spectrum hiervan. 

In al die jaren heb ik me tevens verdiept in levensvragen,  in die van mezelf en in die van anderen. Existentiële vragen, over zingeving, over het bestaan. Voor mensen die met dit type vragen rondlopen ben ik beschikbaar als levensbeschouwelijk counsellor. Ik help mensen bij hun onderzoek naar wat voor hen essentieel is, ik ben hierbij niet gebonden aan een vaste traditie.